Hiperbar | Oxigenare Hiperbara pentru Sport | Hiperbar
Programeaza o sedinta de oxigenare hiperbara pentru recuperare rapida si imbunatatirea performantei fizice!
7352
page,page-id-7352,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

Oxigenare hiberbara pentru sport

Distribuie pe:

Oxigenare hiperbara pentru sport

Oxigenarea hiperbara ajuta sportivii profesionisti si amatori sa fie pregatiti pentru orice competitie. In cazul aplicatiilor menite sa creasca randamentul sportivilor este foarte importanta alegerea perioadei optime pentru efectuarea oxigenarii hiperbare. O astfel de procedura echivaleaza cu o alergare de cca. 20 de kilometri. Timpul optim intre terminarea oxigenarii hiperbare si competitie este de aproximativ 10 zile.

In prezent, din ce in ce mai multe persoane sunt implicate in activitati sportive ca amatori sau profesionisti. O consecinta directa si fireasca este cresterea numarului de accidentari .

Cea mai mare problema a unui sportiv, si mai ales daca vorbim de unul de performanta, este pierderea participarii la competitii. Cel mai adesea sportivii ignora accidentele minore provocandu-si probleme de sanatate iremediabile. Din aceste motive, cei mai multi sportivi au ales terapia cu Oxigen Hiperbar pentru o recuperare rapida, fara sechele, cat si tratamente de intretinere pentru imbunatatirea conditiei fizice. Oxigenarea hiperbara permite o crestere masiva a cantitatii de oxigen transportata intr-un tesut, ceea ce in conditii normale duce la cresterea densitatii capilarelor (asa-numitul proces de angioneogeneza). O retea de capilare densa permite o oxigenare crescuta a aparatului locomotor, ducand la cresterea performantelor si a rezistentei la efort a sportivilor.

In cazul traumatismelor si fracturilor, oxigenarea rapida si masiva a tesutului ischemic (lezat) are o importanta majora in recuperarea rapida post-traumatica. Studiile efectuate in strainatate arata ca fracturile tratate cu OHB (oxigenare hiperbara) se recupereaza de cinci ori mai repede. Pentru rupturile ligamentare, integrarea oxigenarii hiperbare duce, de asemenea, la scurtarea timpului de recuperare (de exemplu recuperarea in cazul unui ligament incrucisat se reduce de la 6 luni la 3 luni). Tratamentele individuale post-traumatice trebuie efectuate imediat dupa producerea traumatismului pentru marirea efectivitatii acestei terapii.

Cum se realizeaza ?

In acest proces se administreaza oxigen pana la 95%, la o presiune mai mare decat presiunea atmosferica, mai mult de 1 atmosfera absoluta ( ATA ), din motive terapeutice.

Aplicarea oxigenarii hiperbare a fost sugerata recent, in literatura de specialitate ca o modalitate de tratament principal sau adjuvant. Oxigenarea hiperbara este extrem de promitatoare in recuperarea sportivilor de peformanta.

Indicatii

• Lezuni musculare
• Entorse
• Afectiuni ale ligamentelor incrucisate
• Fracturi

Cum poate ajuta Oxigenarea Hiperbara recuperarea rapida a sportivilor ?

Oxigenarea hiperbara ajuta sportivii sa revina rapid in joc .
Cele mai multe accidente presupun intinderi, luxatii , care conduc la acumularea de lichid in tesutul conjunctiv .
Aceasta reactie naturala a organismului comprima vasele de sange si restrictioneaza fluxul vital al oxigenului care duce plasma si celulele rosii catre locul leziunii. In acest fel, tesuturile care inconjoara locul leziunii nu mai primesc oxigen, ceea ce impiedica vindecarea .

Oxigenarea hiperbara satureaza plasma si hemoglobina cu oxigen. Celulele rosii devin mai maleabile si isi maresc capacitatea de a penetra vasele obstruate . Oxigenul poate ajunge la locul respectiv astfel incat celulele sa se poata vindeca , iar organismul sa se poata apara. Timpul de recuperare este redus semnificativ. Mediul presurizat al camerei favorizeaza retragerea edemului si creste presiunea sangelui in zonele afectate.

Oxigenarea hiperbara si NFL (National Football League)

Datorita efectului miraculos dovedit in recuperarea sportivilor, mai multe vedete ale NFL si-au procurat camere hiperbare portabile acasa. Sunt cazuri cunoscute de sportivi care si-au cumparat si a doua camera portabila pentru a nu intrerupe tratamentul .

Terrell Owens a folosit terapia cu oxigen hiperbar pentru recuperarea dupa o accidentare la glezna , astfel a putut juca in Super Bowl 2005 . ( foxsport.com)

Bryan Robinson, fundasul lui Cincinati Bengals s-a recuperat foarte repede dupa o accidentare la glezna. ( Cincinnati Inquirer – 2005).

Cum mareste oxigenarea hiperbara rezistenta si elimina oboseala?

Oxigenul este esential tuturor atletilor pentru ca faciliteaza producerea glicogenului, una din principale surse de energie a muschilor. In timpul antrenamentului, molecula de glucoza, se divide in 2 molecule de acid piruvic. Una din molecule, intra in celule musculare, unde, in combinatie cu oxigenul, produce adenozina trifosfata (ATP – Adenosine TriPhosphate) – sursa energiei muschilor. Cand nu este suficient oxigen pentru a crea ATP, acidul piruvic se transforma in acid lactic, care se dizolva in sange si este eliminat treptat. Insa, in timpul antrenamentelor intense, acesta este colectat in muschi, cauzand oboseala.

Oxigernarea hiperbara satureaza organismul cu oxigen, dandu-i oxigenul necesar in producerea ATP pentru energie si elimina acidul lactic, ce cauzeaza oboseala. Nivelul ridicat de oxigen, ajuta atletii sa-si mareasca performantele si sa se recupereze mai rapid in urma exercitiilor. In plus, imbunatateste functiile creierului, marind abilitatea atletului de a lua decizii in fractiuni de secunda, decizii ce ar face diferenta in rezultatul competitiei.

David Beckham, Wayne Rooney, Ryan Sidebottom si Charlie Shrek au folosit oxigenoterapia hiperbara pentru a se recupera mai repede dupa accidentari.

Un exemplu in acest sens este cel al lui Sylvester Stallone, care a folosit tratamentul cu oxigen hiberbar pentru realizarea filmarilor la ultima parte din Rocky.

(http://hypertc.com/articlepage.cfm?id=12 )
Conform Medical Oxygen Society of the Americas nume celebre ca Tiger Woods sau Evander Holyfield folosesc camerele de tratament cu oxigen hiperbar.

(http://mosao2.org/news_o3_celebrity.html)

Experimentati beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbar pentru sportivi la OxyHelp!