Oxigenare hiperbarică pentru recuperare sportivă

Luăm în serios vindecarea pentru
că luăm în serios afecțiunea

Adesea, sportivii ignoră accidentele minore, fapt care adesea conduce la re-accidentare, iar ulterior, chiar la afecțiuni majore.

Sporturile sunt activități fizice și mentale foarte intense, de reacție și contact, extenuante pentru corp. Marea problemă a sportivilor de performanță este riscul de accidentare și pierderea participării la competitii, însă la Hiperbar punem recuperarea sănătoasă pe primul loc.

Putem fi de ajutor

Un flux mai mare de oxigen,
recuperare rapidă și sigură

Integrarea oxigenării hiperbare în procedurile de tratament conduce la scurtarea timpului de recuperare la jumătate.

Cele mai multe accidente presupun întinderi, luxații, entorse, care conduc la acumularea de lichid în țesutul conjunctiv. Această reacție naturală a organismului comprimă vasele de sânge și restricționează fluxul vital al oxigenului care duce plasma și celulele rosii către locul leziunii. În acest fel, țesuturile care înconjoară locul leziunii nu mai primesc oxigen, ceea ce împiedică vindecarea.

Oxigenarea hiperbară saturează plasma și hemoglobina cu oxigen.

Celulele roșii devin mai maleabile și își măresc capacitatea de a penetra vasele obstruate. Oxigenul poate ajunge la locul respectiv astfel încât celulele să se poată vindeca, iar organismul să se poată reface. Mediul presurizat al camerei favorizează retragerea edemului și crește presiunea sângelui în zonele afectat, astfel timpul de recuperare se reduce semnificativ.

Oxigenul activează procesele interne stagnante și vindecarea este naturală.

În cazul traumatismelor și fracturilor, oxigenarea rapidă și masivă a țesutului ischemic (lezat) are o importanță majoră în recuperarea rapidă post-traumatică. Pentru cele mai bune efecte ale terapiei cu oxigen hiperbaric, tratamentele medicale post-traumatice sunt, de asemenea, necesare vindecării.

Tratamente

Sesiunile de oxigenare hiperbarică sunt metode de tratament adjuvant cu rezultate excelente în recuperarea sportivilor de performanță, în urma unei serii de afecțiuni:

Răni ușoare

 • Entorse
 • Leziuni musculare
 • Afecțiuni ale ligamentelor
 • Întinderi
 • Tăieturi și zgârieturi
 • Contuzii
 • Fracturi simple
 • Oboseala musculară

Leziuni majore

 • Contuzii severe
 • Răni adânci
 • Deteriorarea cartilajelor
 • Fracturile complexe
 • Sindromul de compartiment
 • Leziuni cerebrale

Oxigenoterapia hiperbarică ajută vindecarea naturală a corpului

Suplimentarea ratei de absorbție a oxigenului în corp ajută corpul să se regenereze natural, reduce efectele dureroase ale accidentărilor și contribuie la vindecare.

 • Transmite mai mult oxigen zonelor afectate
 • Vindecă rapid țesuturile moi, ligamentele și fracturile
 • Regenerează rapid osul și cartilajul osos
 • Vindecă afecțiuni de cartilaj
 • Reduce hipoxia locală (lipsa oxigenului la nivel celular)
 • Reduce inflamația locală și edemul
 • Reduce formarea de țesut cicatricial
 • Reduce oboseala musculară și relaxează întinderile

Ridică-ți randamentul

O sesiune de oxigenoterapie hiperbarică
echivalează cu o alergare de 20 de kilometri

Sporturile sunt activități fizice și mentale foarte intense, de reacție și contact, extenuante pentru corp. Marea problemă a sportivilor de performanță este riscul de accidentare și pierderea participării la competitii, însă la Hiperbar punem recuperarea sănătoasă pe primul loc.

Terapia este recomandată ca metodă de
revitalizare a condiției fizice

Oxigenul facilitează producerea glicogenului, una din principale surse de energie a mușchilor. În timpul antrenamentului, molecula de glucoză se divide în 2 molecule de acid piruvic. Una din molecule, intră în celule musculare, unde, în combinație cu oxigenul, produce adenozina trifosfat (ATP – Adenosine TriPhosphate) – sursa energiei celulare.

Oxigenul contribuie la producția de
adenozină trifosfat

Când nu este suficient oxigen pentru a crea ATP, acidul piruvic se transformă în acid lactic, care se dizolvă în sânge și este eliminat treptat. În timpul antrenamentelor intense, acidul lactic este colectat în mușchi, cauzând oboseala.

Oxigernarea hiperbară saturează organismul cu oxigen, necesar în producerea ATP pentru energie și elimină acidul lactic, pentru a elimina oboseala. Nivelul ridicat de oxigen ajută atleții să-și mărească performanțele și să se recupereze cu spor în urma exercițiilor.

Acuitate mentală pentru decizii la secundă

Fluxul suplimentat de oxigen ajută funcțiile creierului și contribuie la abilitatea de reacție, instinct, impuls și luarea celei mai bune decizii în strategia de joc.

Tratamente

Introdu oxigenoterapia hiperbarică în programul tău de antrenament.

Înscrie datele personale și împreună putem stabili o perioadă optimă pentru efectuarea oxigenării hiperbare, conform unui protocol de tratamente care funcționează cu programul tău.

Bun venit într-o echipă selectă

Simona Halep, Novak Djokovic, David Beckham, Wayne Rooney și majoritatea sportivilor de performanță susțin beneficiile serioase ale terapiei cu oxigen hiperbaric. Este secretul din culisele unor recuperări sportive remarcabile, acel suflu de inspirație suplimentară care contribuie la victorie.

Știai că?

Oxigenarea hiperbară permite o creștere masivă a cantității de oxigen transportată într-un țesut, ceea ce conduce la creșterea densității capilarelor în procesul de angioneogeneză. O rețea densă de capilare permite o oxigenare crescută a aparatului locomotor și contribuie direct la creșterea performanțelor și a rezistenței la efort a sportivilor.