Oxigenarea Hiperbară

Hyperbaric Oxygen Therapy

Oxigenerarea hiperbară contribuie la
regenerarea organismului.

Oxigenul este o moleculă care contribuie la funcționarea tuturor sistemelor corpului și țesuturilor organelor. Atunci când un țesut este afectat, corpul necesită o suplimentare de oxigen pentru a se remedia.

Presiunea ridicată din interiorul camerei hiperbare contribuie la distribuția oxigenului în sistemul circulator și absorbția acestuia în zonele cu probleme. Circulația oxigenului în corp la niveluri optime activează răspunsuri anti-inflamatorii și anti-microbiale pentru a contribui la regenerarea țesuturilor în mod natural.

Scopul oxigenului hiperbar este de a reface și întări capacitatea de răspuns a sistemului imunitar pentru a răspunde favorabil intervențiilor convenționale.

Putem fi de ajutor

Sănătatea optimală a metabolismului celular

Oxigenul este esențial pentru metabolismul celular, iar oxigenarea țesuturilor este un factor-cheie în restabilirea și normalizarea funcțiilor vitale.

Scopul principal al oxigenarii hiperbare este de a furniza cantitatea de oxigen necesară corpului pentru a lupta împotriva oricăror condiții sau dezechilibre moleculare și pentru a preveni hipoxia tisulară (concentrație scăzută de oxigen în țesuturi).

Tipuri de hipoxie:

  • Hipoxie anemică: când sunt probleme care afectează transportul și distribuția oxigenului în fluxul sanguin (intoxicația cu monoxid de carbon)
  • Hipoxemie: când există o scădere a presiunii și cantității de oxigen la nivelul sângelui arterial, la cote între 80 și 100 mmHg
  • Hipoxie circulatorie: când există o presiune scăzută a oxigenului în fluxului sanguin (arterioscleroză).
  • Hipoxie histotoxică: atunci când țesutul nu poate utiliza la nivel celular oxigenul pe care îl primește (intoxicații cu cianură).

Deficiențe problematice de oxigen

Metabolismul oxigenului este combinarea într-o celulă a oxigenului și a unui combustibil, cum ar fi zahărul sau grăsimea, pentru a crea căldură și energie. Prin respirație, aducem oxigen în plămâni, care apoi este transferat în sânge, combinat cu hemoglobina în celulele sanguine.

Celulele roșii din sânge transportă apoi oxigenul prin corp spre locurile unde este necesar. Dacă celulele roșii sunt în număr suficient și în stare bună, atunci suficient oxigen este transportat în sângele pentru a ajunge în țesuturi.

Fără oxigen suficient, mai degrabă decât celulele ucise, unele celule își modifică programarea genetică și revin la un alt mod de a produce energie numit fermentație. Acest lucru permite celulei să continue să trăiască, dar în cele din urmă este distructivă.

Zaharizarea prin fermentare conferă celulelor suficientă energie pentru a supraviețui fără oxigen și atunci când pierderea de energie din respirația cu oxigen ajunge la un nivel critic și fermentația preia controlul, au loc schimbări majore în modul în care o celulă funcționează.

Respiră ușor, suntem aici.

Dacă ai în vedere introducerea ședințelor de oxigenare hiperbara, ești binevenit la Hiperbar pentru mai multe informații despre Hyperbaric Oxygen Therapy (HBOT), adica Oxigenere Hiperbară.

Menține un stil de viață sănătos

Un factor foarte important care trebuie luat în considerare este stilul de viață pentru a obține o oxigenare mai bună a corpului, un exercițiu zilnic efectuat în funcție de starea fizică și o dietă adecvată pentru a avea o sănătate cardiovasculară potrivită pentru a spori distribuția normală a oxigenului în tot corpul.